Lieve mensen moeten ook hun agressie kwijt. " />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Bakken met frustratie

TIP

Tekst Meredith Greer

Er zijn mensen die als ze boos zijn, dit op andere mensen afreageren. Ik zou het liefste een voorbeeld nemen aan die mediterrane vrouwen die tijdens een woedeaanval een serviesgoed tegen de muur gooien. Slaan, schoppen, schreeuwen, ook een optie. Dit moet een hele opluchting zijn voor de confrontatieminnende medemens, maar voor niet iedereen een aantrekkelijk idee.

Bange muisjes worden ook boos. Hierbij mijn tip: bak dan een keer koekjes. Trek de volgende keer dat je manager weer loopt te bitchen of je essay wordt afgezeken, een schort aan en trek je terug in je keuken.

Zet al je benodigdheden van tevoren klaar, en geef jezelf de ruimte om te smijten met potten, pannen en pollepels. De beste recepten zijn diegene waar je veel lawaaierige keukenmachines voor moet gebruiken, maar het met de hand kloppen of kneden van ingrediënten kan ook veel voldoening bieden.Tijdens het kneden, fijnhakken en plat rollen wordt je gedwongen om je mentaal alleen bezig te houden met de taak voorhanden. Na het voltooien van dit proces rest niets dan een kleine time-out, en mag jij afkoelen terwijl je koekjes verhit worden.

In de meeste gevallen ben je tegen de tijd dat het lekker begint te ruiken, allang de aanleiding van je huisvlijt vergeten en heb je ook nog eens zelfgebakken koekjes! Die kun je daarna allemaal zelf opeten, of gebruiken om mensen om te kopen.

Als je met een schaal vol geurige warme chocoladekoekjes voor je neus nog steeds pissig bent, dan wordt het misschien echt tijd om je over je schroom heen te zetten en te schreeuwen. Of te schoppen.

We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Meredith Greer
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd