Nieuwe dancehall-move! De Nuh Linga. Oefenen maar..." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

How to Dancehall 3 - Nuh Linga

Tekst Stephane Kaas

Stephane filmt Divalicious en Precious terwijl ze hun derde dancehall-move uitleggen: de Nuh Linga.

De Nuh Linga is een dans afkomstig van Overmars (niet Marc!). Overmars (of Ovamarz) is een danser afkomstig uit de Jamaicaanse groep Ravers Clavers. En de Ravers Clavers kennen we natuurlijk allemaal nog van de Sassa Step (zie aflevering 2).


Naast de Nuh Linga bedacht Overmars ook de Raging Bull (zet deze video stil op 00:59 om de Raging Bull in volle actie te zien), de Paper Bag en de Nuh Behavior.

Vorig jaar stopte de man bij Ravers Clavers vanwege een ruzie met collega Ding Dong. Er werd gezegd dat Ding Dong de dansjes van Overmars stal, ze een beetje aanpastte en er vervolgens met alle credits en prijzen vandoor ging.

Luister hier naar Ding Dong's weerwoord. En bekijk hieronder de Nuh Linga, zoals Overmars die bedoeld heeft.
De track is van Elephant Man.De Sassa Step vergeten? Deze move van de Ravers Clavers staat net als De Bogle nog steeds online:


We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Stephane Kaas
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd