Hier verschijnt elke dag een tip van een Hardhoofd-redactielid. Vandaag: digitale televisie is toch zo slecht nog niet." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Digitale televisie on demand

TIP

Tekst Rob Veugelaars

Mijn generatie houdt van vernieuwing. Sterker nog, we weten niet beter. Ieder jaar verdubbelt de snelheid van computers, wordt er een nóg vettere, dunnere, hippere iPhone/book/pad uitgebracht en breekt de filmindustrie van Hollywood het ene na het andere budgetrecord om ons te kunnen blijven voorzien van special effects waar zelfs wij nog van opkijken.

Toen het televisiemedium na lange tijd eindelijk aan wat broodnodige vernieuwing begon, leek mij dit dan ook de perfecte aanleiding voor een feestje. Opvallend genoeg bespeurde ik bij de jeugdige medemens om mij heen een schokkende hoeveelheid conservatisme na de komst van digitale televisie. Waar goedbedoelende UPC-medewerkers gratis en onaangekondigd (bij wijze van verrassing) een prachtige mediabox kwamen afleveren, werd de deur maar al te vaak in hun verbouwereerde snoetjes dichtgesmeten. Mijn "Let's go digital and dance the night away while enjoying 200+ channels on cable!"-feestje werd afgelast wegens gebrek aan interesse. Ontdaan was ik. En in de war. Totdat ik merkte dat 100 van de 200+ kanalen wel erg vaak te kampen hadden met signaalverlies. Het was vaak zelfs zo erg dat ik op den duur de kabel weer direct in de tv plugde. Jammer, maar de wereld bleek gewoon nog niet helemaal klaar voor deze nieuwe vorm van home entertainment.Ik schrijf dit stukje dan ook niet om het fenomeen 'digitale televisie' in zijn geheel te promoten. Het enige wat ik je zou willen adviseren is af en toe die media box in te pluggen en op het knopje "On demand" te drukken. Je vindt hier de gekste gratis programma's uit vervlogen tijden. Zo geniet ik persoonlijk van een afleveringetje Alfred Jodocus Kwak na het eten en ga ik de deur niet meer uit zonder een portie Bassie & Adriaan achter de kiezen. Een schat aan klassieke televisie die je kan bekijken wanneer je maar wil! Grappig eigenlijk. Met al haar mankementen heeft Digitale TV de hulp van vroegâh nodig om voor mij nog enigszins relevant te zijn. Maar de schat aan gratis nostalgische televisie is dan ook wel meteen fantastisch.

We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Rob Veugelaars
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd