Hier verschijnt elke dag een tip van een Hardhoofd-redactielid. Vandaag: ben jij jong, hip, hoog opgeleid, Westers en een beetje kunstzinnig? Dan is hier een lesje lachen om jezelf" /> Hier verschijnt elke dag een tip van een Hardhoofd-redactielid. Vandaag: ben jij jong, hip, hoog opgeleid, Westers en een beetje kunstzinnig? Dan is hier een lesje lachen om jezelf" />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Stuff white people like

TIP

Tekst Lynn

De interval tussen updates is tegenwoordig vrij groot, maar voor wie nog niet bekend was met het weblog Stuff White People Like, is dat helemaal niet erg.

De 134 stukjes die er inmiddels opstaan, kan je op verschillende manieren lezen: als satire, als kritiek, als reclame voor het blog zelf -- maar ook, als je wil, als tips. Blogger Christian Lander houdt namelijk bij waar Witte Mensen Van Houden -- en de term 'Witte Mensen' slaat in dit geval niet op huidskleur, maar op de categorie jonge, hippe, hoog opgeleide, soortement kunstzinnige, Westerse twintigers en dertigers. En als je eenmaal weet waar die mensen van houden, dan hoef je ze enkel nog na te doen -- word je vanzelf gelukkig.

Een greep uit het aanbod? Witte mensen houden onder meer van: zelf fruit plukken; Ray-Ban zonnebrillen; Banksy; Mad Men; Zeezout; lelijke truien; koffie; hummus (ha!); en de TED conferenties (ha!).De kans is groot dat, wanneer je eenmaal Lander's quasi-antropologische omschrijving van het product of de activiteit hebt gelezen, je je als wit mens vervolgens een beetje schaamt om in gezelschap heel hard te roepen dat jij "ook zo dol bent op frisbee", dat je elke dag "The Onion" leest, of dat je van yoga "zo heerlijk rustig wordt." Wel zal je op z'n minst moeten glimlachen om zijn gevatte analyses.

En ach, zo'n ramp is het eigenlijk ook weer niet, als je vervolgens besluit dat niet-organisch eten ook prima is, dat lelijke truien eigenlijk echt gewoon heel lelijk zijn, of als je toegeeft dat je het verschil tussen Jozo en Zwarte Zeezout helemaal niet proeft. Kan je tenminste eindelijk weer normaal doen.

www.stuffwhitepeoplelike.com
Deel op
Lynn
b
a
a

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en intellectuele vrijhaven voor jong talent en experiment.
Steun Hard//hoofd en word kunstverzamelaar.

Steun Hard//Hoofd