Illustratie: Inés Cuesta Meer vrouwelijke agenten nodig voor gearresteerde moslima's." /> Illustratie: Inés Cuesta Meer vrouwelijke agenten nodig voor gearresteerde moslima's." />

Hard//hoofd

Zomerboek

Moslima's in de gevangenis

Nieuws in Beeld

Tekst Inés Cuesta

In Nieuws In Beeld maken illustrators Mirjam Dijkema en Inés Cuesta om de beurt wekelijks een beeld in reactie op de actualiteit.

Illustratie: Inés Cuesta

Ombudsman: Meer vrouwelijke cipiers nodig voor moslima's

Rotterdam, 20 sept. De politie moet extra vrouwelijke cipiers aanstellen voor de verzorging van gearresteerde moslima’s. Zo moet worden voorkomen dat zij in de cel blootshoofds bekeken kunnen worden door mannelijke cipiers. In de cel is het dragen van hoofddoek of burka verboden.

Dat adviseert de Nationale Ombudsman na een klacht van een moslima die, na arrestatie, haar hoofddoek moest inleveren in aanwezigheid van mannelijk arrestantenpersoneel.

Een poging van de politie Kennemerland om gearresteerde moslima’s van papieren hoofddoekjes te voorzien, bood geen oplossing. Ook daarmee is het mogelijk dat arrestanten hun eigen veiligheid in gevaar brengen, aldus een woordvoerder. (bron: NRC)
Deel op of
Inés Cuesta
b
a
a