Hier verschijnt elke dag een tip van een Hardhoofd-redactielid. Vandaag: zet je Blackberry uit en kijk omhoog." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

De lucht

TIP

Tekst Sophie ter Schure

Ik heb een nieuwe telefoon. Het is er zo een waar je alles op kunt doen, van bellen tot Chinees leren, van foto’s maken, e-mails lezen en kijken waar je vrienden zijn met hun GPS, tot het laten ontvoeren van koeien door ruimteschepen (Abduction!, mijn favoriete spelletje, maar dat is weer een heel andere tip). Hartstikke leuk, hartstikke handig, maar ik merk dat ik mailtjes die ik op mijn telefoon heb gelezen veel sneller vergeet dan wanneer ik ze op de computer binnen krijg.


Foto: Kendall Rattner

Volgens neurowetenschappers van de Universiteit van San Francisco komt dat doordat we onze hersenen geen rust meer gunnen (zie hier en hier). Ieder klein momentje van nietsdoen op de wc, in de lift, bij je koffie of wachten op de bus wordt nu ingezet om iets te lezen of te spelen, om gedachtes te delen op Twitter of gewoon door te werken. Doe het niet! Zet hem uit! Kijk in een vrije minuut eens naar de lucht. Daar schijnen zich de mooiste wolkenformaties te bevinden. Leg je hersenen één minuutje te rusten in het wolkendek - volgens neurowetenschappelijk onderzoek een ervaring die je niet kunt missen. En deze tip vergeet je dan ook vast niet snel.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Sophie ter Schure
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd