Hier verschijnt elke dag een tip van een Hardhoofd-redactielid. Vandaag: heel makkelijk je eigen groente verbouwen, ook als je niet aan de biologische hype mee wilt doen." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

AH Kweekkasjes

TIP

Tekst Malu

Albert Heijn is de laatste maanden druk bezig haar klanten te indoctrineren met de groen-grijs gelabelde producten die een scharrelende, duurzame of biologische ‘levensloop’ van de bewuste koopwaar moeten aanduiden. Hoewel het stervensduur is, en ik ook nog wel vraagtekens stel bij de daadwerkelijke duurzaamheid van een koeienleven (1,5 uur naar buiten per week mag al scharrel heten), voel ik me toch wel een beter jongmens wanneer ik mijn koelkast open en daar een harmonische eenheid van grijs-groene labeltjes met de woorden “Puur & Eerlijk” aantref.Mijn biologische neurose heeft echter twee weken geleden een nieuw hoogtepunt bereikt, een nieuwe hobby die pas echt gelukssprongetjes in mij opwekt: zelf groenten verbouwen in AH’s Biologische Kweekkasjes. Voor amper 2,5 euro heb je al een plastic kweekkasje met potjes, aarde en plantzaadjes. Volg de oersimpele instructies (tijd van actie: max. 5 minuten), en wat volgt voelt net zo geweldig als het onverwachts invallen van een geniaal idee. De kasjes zweten als je dikke buurman en het ruikt af en toe een beetje bedompt, maar die zaak gaat groeien als een tiet. Na twee weken knalt de groene minimoestuin uit zijn plastic kas en moet het geheel even van hun broedplaats naar een grotere bodem verplaatst worden (pot, bak of tuin), maar met een beetje geduld en toewijding zul je binnenkort tomaten en pompoenen oogsten van eigen plantage.
En of je nou wel of niet gevoelig bent voor de hele biologische hype: ‘gardening’ werkt therapeutisch en koken met je zelfverbouwde groenten geeft echt een ongekende voldoening.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Malu
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd