Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

How to Dancehall I

de Bogle

Tekst Stephane Kaas

Stephane filmt Divalicious en Precious terwijl ze hun eerste dancehall-move uitleggen: de Bogle.

De dans is vernoemd naar en bedacht door de 'Michael Jackson' van de dancehall: Gerald 'Father Bogle' Levy. Deze legende uit Jamaica is in 2005 op 40-jarige leeftijd neergeschoten terwijl hij na een feestje benzine aan het tanken was. Een paar minder goeie dansers konden de eeuwige concurrentie van deze dancehall-god niet meer aan.
Nog steeds duikt zijn 'Bogle' overal op, zoals in Rihanna's Rude Boy op 2:15.

Check 'm en gooi hoge ogen in de club!


We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Stephane Kaas
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd