Hier verschijnt elke dag een tip van een Hardhoofd-redactielid. Vandaag: ook de ochtend heeft nu een sociale consumptieve activiteit." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Uit ontbijten

TIP

Tekst LynnVoor afspraken met vrienden heb je een aantal vaste tijden en bijbehorende consumptieve activiteiten. Die tijden zijn vier uur 's middags ("kopje koffie"), acht uur 's avonds ("samen hapje eten") of 'n uur of negen, tien ("biertje?"). In het weekend is er ook nog de brunchoptie, onsterfelijk gemaakt door Sex and the City en mede mogelijk gemaakt door tenten als Bagels and Beans en de Bakkerswinkel.

Om dit repertoire wat uit te breiden is er nu, naast koffie drinken, uit eten en de kroeg in, een nieuwe sociale activiteit: uit ontbijten.

Uit ontbijten doet men op een doordeweekse dag en vóór tien uur 's-ochtends. Wie samen met een vriend(in) uit ontbijten gaat verenigt het nuttige en het aangename met het voedzame – en kan daar de hele dag op teren. Want wat er die dag verder ook gebeurt – saaie bibliotheekgrijsheid, ruzie met je paraplu, onvriendelijke kassajuffrouw, enzovoorts – jij hebt in elk geval al iets leuks gedaan: één goede ervaring heb je sowieso op zak.

In steden als Antwerpen en Berlijn is het uit ontbijten al goed ingeburgerd; daar kun je op woensdagochtend om acht uur overal wel een dikke donkere boterham, een gekookt eitje, en een verse jus bestellen. In Nederland is het, op de bovengenoemde grootstedelijke B-ketens na, nog armoe troef wat goede ontbijtcafé's betreft. Maar gelukkig zijn daar het park, de lente, en de AH to go van uw lokale station: voor wie van het uit ontbijten tegelijkertijd een picnick maakt, kan de dag al helemaal niet meer stuk. Rood-wit-geblokt kleedje hoeft niet, mag wel.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Lynn
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd