Hier verschijnt elke dag een tip van een Hardhoofd-redactielid. Vandaag: zo eenvoudig kan je blender schoonmaken zijn." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Blender schoonmaken

TIP

Tekst Rob Veugelaars


Het veelzijdige keukenapparaat dat in 1922 werd uitgevonden door ene Stephen Poplawski is niet meer weg te denken uit het keuken-arsenaal van een gepassioneerd sapjesmaker als ik. Al jarenlang gebruik ik deze machine dagelijks voor smoothie's, sapjes en (in mijn fitness periode) proteïne shakes. Hartstikke fijn zo'n blender, maar met één groot nadeel. Je moet hem goed schoonhouden en dat valt niet mee. Vaak is het een kwestie van onhandig om de mesjes heen poetsen met een afwasborstel, of het hele ding uit elkaar halen om zo ook de moeilijke plekjes te bereiken. Zo'n drie weken geleden bevond ik mij wederom met mijn arm in een hoogst onnatuurlijke houding, terwijl ik vloekend probeerde een stukje vastgekoekt fruit onderin de blender beker los te wrikken, toen het plotseling tot me kwam:

-"Wat doet een blender eigenlijk"
-"Sapjes maken"
-"Ja, maar hoe doettie dat?"
-"Door de boel goed door mekaar te hosselen"
-"Oftewel, alles in de blender wordt op hoge snelheid alle kanten op geslingerd door de supersnelle, roterende beweging van de mesjes onderin, is dat correct?"
-"Als een bus"
-"Kan dat ook met water?"
-"Hoezo?"
-"Nou, dat dat water keihard alle kanten op wordt geslingerd"
-"Ja, maar dan blijft het gewoon water dus wat heb je eraan"
-"Wat denk je zelf?"
-"..."
-"Nou?"
-"EUREKA!"

Gooi de blender na gebruik vol met heet water en eventueel wat afwasmiddel. Dop erop, knopje op de hoogste stand en aanschouw hoe het apparaat zichzelf schoonspoelt! Shit, dat lag voor de hand, maar ik heb er (net als de rest van de wereld waarschijnlijk) nooit echt aan gedacht.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Rob Veugelaars
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd