Hier verschijnt elke dag een tip van een Hardhoofd-redactielid. Vandaag: stap over op Schiphol voor een klein beetje vakantiegevoel..." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Overstappen op Schiphol

TIP

Tekst Rosanne

Het is nog lang geen vakantie. Echt niet. Het is hard maar je zult nog een paar maanden moeten volhouden voordat het weer gruwelijk heet is en het in de stad een beetje meurt en je je best moet doen om een goed plekje te scoren in het Vondelpark, ergens aan het water, op dat ene terras of..nou ja overal eigenlijk. Natuurlijk kun je nu al bij elke zonnestraal op een terras gaan zitten met je jas aan of als een idioot rosé gaan drinken. Maar waarom eigenlijk? Dat echte vakantiegevoel krijg je daar niet mee terug.Beter kun je de volgende keer dat je met de trein gaat via Schiphol reizen en zorgen dat je daar moet overstappen. Het is belangrijk dat je de tijd neemt voor deze overstap, rond de vijftien minuten is ideaal. Genoeg tijd om richting de vertrekhal te lopen en daar te doen alsof je op vakantie gaat. Kijk even bij de last-minute balie en fantaseer hoe het zou zijn om nu naar Dubai, Johannesburg of Puerto Vallarta te vertrekken. Laat je niet teveel meeslepen, voor je het weet sta je in de rij voor een incheckbalie of wordt je weggestuurd omdat je te lang ergens zacht staat te huilen. Blijf in je rol en bestudeer de informatieborden met vertrektijden aandachtig. Het is het beste om zo nu en doen verwoed op je horloge te kijken en binnensmonds te vloeken. Dat hoort er allemaal bij.Trakteer jezelf daarna op een bezoek aan de Starbucks en ga terug richting je perron. Je was even helemaal weg en nu kun je er weer tegen. Voor je het weet sta je hier weer met je volgestouwde koffer. Echt.

Bonus tip: mocht je vakantietekort echt hevig opspelen en zijn de ontwenningsverschijnselen niet meer vol te houden: ruik aan die halve fles zonnebrand die je nog ergens hebt liggen van vorig jaar. Als je geluk hebt zitten er nog wat zandkorrels aan. Snuif die heerlijke geur op. Doe dit niet te lang en zorg dat niemand je ziet. Je bent diep gezonken. Ik hoop voor je dat het snel zomer wordt.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Rosanne
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd