Hier verschijnt elke dag een tip van een Hardhoofd-redactielid. Vandaag: sommige kopen ze kant en klaar, sommigen gaan zelf aan de slag en sommigen kopen een pak drinkyoghurt, maar er is nog een tussenweg!" />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Snelle semi-smoothie

TIP

Tekst Rob Veugelaars

Een aantal termen die de laatste tijd synoniem voor 'cool' zijn geworden: Duurzaam, Bewust, Gezond, Versgeperst. Allemaal woorden die je met het grootste gemak kan koppelen aan een smoothie.

De meeste mensen kopen ze kant en klaar op het station, een aantal freaks gaat zelf aan de slag met stukken vers fruit, yoghurt en een blender en degenen die de eerste optie te duur en de tweede te tijdrovend vinden, kopen een ouderwets pak drinkyoghurt in de veronderstelling dat dat voor hen de enige mogelijkheid is tot het enigszins leiden van een "bewust" en "duurzaam" leven. Deze tip is bedoeld voor die laatste groep. Er is namelijk nóg een tussenweg die ietsje verantwoorder, ietsje eerlijker én ietsje goedkoper is dan drinkyoghurt!- Koop een pak yoghurt én een pak vruchtensap
- Pak een groot glas
- Giet het 3/4 vol met yoghurt
- Giet er een flinke scheut vruchtensap bij
- Roeren
- Roeren
- Niet zeuren, gewoon doorroeren!

Je zal merken dat de combinatie van yoghurt met vruchtensap drinkyoghurt oplevert. En niet zomaar drinkyoghurt. Drinkyoghurt met alleen yoghurt en vruchtensap. Misschien niet zo eerlijk en puur als een biologisch-dynamische smoothie van de veganistenwinkel, maar voor de meeste mensen toch meer dan voldoende.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Rob Veugelaars
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd