Een sprookjesachtige versmelting van film en klei-animatie." /> Een sprookjesachtige versmelting van film en klei-animatie." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Maarten

Tekst Videoredactie

Het oudste internationale studentenfilmfestival ter wereld steekt de kop weer op. Tijdens de eerste editie van Cinestud in 1960, wonnen Roman Polanski, Paul Verhoeven en Jan Němec de prijzen; vijftig jaar later maakt Maaike Boorsma een kans. En pak ‘m beet achtenvijftig andere studentenfilmmakers van over de hele wereld. Het festival vindt plaats van 30 maart tot 4 april, hard//hoofd licht alvast een tipje van de sluier.In 2009 maakte Maaike Boorsma haar afstudeerfilm voor de opleiding theatervormgeving aan de Gerrit Rietveld academie. Maarten is een sprookjesachtige samensmelting van film en klei-animatie, gebaseerd op de roman ‘Hersenschimmen’ van Bernlef. Over een man die de grip op de werkelijkheid verliest.
Deel op
Videoredactie
b
a
a

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en intellectuele vrijhaven voor jong talent en experiment.
Steun Hard//hoofd en word kunstverzamelaar.

Steun Hard//Hoofd