Hier verschijnt elke dag een tip van een Hardhoofd-redactielid. Vandaag: een volslagen krankzinnige sitcom." /> Hier verschijnt elke dag een tip van een Hardhoofd-redactielid. Vandaag: een volslagen krankzinnige sitcom." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Arrested Development

TIP

Tekst Melle KromhoutComedy Central heeft in Nederland maar één seizoen uitgezonden van Arrested Development, en ik weet niet eens of ze dat af hebben gemaakt. Ik kreeg dat eerste seizoen cadeau op DVD en raakte verslaafd. Als je de serie, tussen 2003 en 2006 in Amerika uitgezonden, voor het eerst ziet, zal dat misschien wat vreemd overkomen.

Arrested Development is een volslagen krankzinnige sitcom, geschoten in de ‘documentaire’-stijl die aan het begin van dit decennium nogal in zwang was. De personages zijn grotendeels gestoord en de grappen op het eerste gezicht veelal flauw.

Maar om de één of andere manier is het toch meesterlijk. Ten eerste omdat het heel erg goed gespeeld is. Daarnaast omdat de karakters op een onwaarschijnlijke manier een soort ontwikkeling doormaken en de serie daardoor niet statisch is. En ten derde omdat, als je de toon eenmaal te pakken hebt, het bij vlagen, en in weerwil van de ogenschijnlijk flauwe (woord)grappen, gewoon ongemeen komisch is. Gortdroog, en hilarisch.

Gun het even de tijd, kijk het een paar afleveringen aan en ik weet zeker dat je om gaat. Er zijn maar drie seizoenen, dus het is ook nog eens overzichtelijk. Waarschuwing is dan wel: er zit een dipje halverwege seizoen twee, maar dat herstelt prachtig in de laatste serie.

Er schijnt een bioscoopfilm in de maak te zijn. Ik kan niet wachten.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken.

Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Melle Kromhout
b
a
a

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun Hard//Hoofd