Hier verschijnt elke dag een tip van een Hardhoofd-redactielid. Ze raden je aan om iets te eten, te lezen, te voelen, te luisteren, te betasten of te zien. Volg ze op en word weer gelukkig, zoals vroeger. Vandaag: Verse perfect ronde ananasschijfjes in een handomdraai. LEES MEER" />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Ananasboor

TIP

Tekst Rob Veugelaars

ananas9pu

Na jarenlang ananassen te lijf te zijn gegaan met keukenmessen, scharen en kaasschaven stuitte ik een tijdje terug in de Blokker op een handig instrument dat een 'ananasboor' heet. Het gebruik ervan is simpel: snijd de bovenkant van de ananas eraf, vervolgens kan je door middel van het plaatsen van de ananasboor op de opengesneden bovenkant, en dan te draaien aan het handvat, perfecte ronde ananasschijfjes creeëren. Precies zoals uit zo'n blikje ja, maar dan... vers! Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Rob Veugelaars
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd