Hier verschijnt elke dag een subjectieve tip van een hard//hoofd-redactielid. Ze raden je aan om iets te eten, te lezen, te voelen, te luisteren, te betasten of te zien. Volg ze op en word weer gelukkig, zoals vroeger. Vandaag: Wil je over elk onderwerp alles weten? Job biedt uitkomst. LEES MEER" />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

TED.com

TIP

Tekst Job Steggink

Als je geen tv hebt, maar wel internet. Of je bent tv meer dan zat met al dat hersenspoelend zombievoer. Dan komt het veelal vanzelf tot een moment dat het je computer met internetverbinding gaat functioneren als een soort vervangende televisie. Het mooie hiervan is dat je zelf kunt bepalen wat je gaat kijken. Als je eenmaal de juiste websites hebt gevonden zul je nooit meer momenten krijgen dat je stomvervelend aan het rondzappen bent. Het is gewoon 'on demand'. En, geen reclames. Alhoewel deze er hier en daar al wel in beginnen te sluipen...

TED.com is de ideale website voor mensen die deze logische ontwikkeling doormaken. TED staat voor Technology, Entertainment and Design, opgericht in 1984 en sinds enkele jaren ook online te bewonderen. Het concept bestaat uit conferenties waarbij mensen van over heel de wereld in een presentatie van maximaal 20 minuten hun idee, visie, of ervaring kunnen delen met het publiek. Wat al deze mensen en presentaties gemeen hebben is dat ze allemaal uitzonderlijk zijn. Hier is een site die je niet oneindig onnozele filmpjes van Jan en alleman zal voorschotelen. Nee, onderwerpen die je inspireren, waardoor je gaat nadenken en waarvan je kunt leren. Een site waar je zelfs af en toe een klein traantje bij weg zal pinken. Hier is TED.com.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Job Steggink
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd