Hard//hoofd

Kunst als oefenruimte. In gesprek met Ola Lanko / Luister hier de podcast

Chococat (Funk & Hip-Hop)

Mixtape

Tekst Mr. Woodcole &
Illustratie Jasmijn de Nood

Het tempo wordt opgeschroefd in, deel twee van drie Mr. Woodcole mixtapes. Drie smaken binnen hetzelfde concept: zestig minuten westerse vibes gecombineerd met Koreaanse en Japanse invloeden. Op 8 juli draait Mr. Woodcole live op Hard//hoofd Des Donders.
Verwacht:


Op 21 juni

Tape 2: Chococat. ‘Deze tape is vernoemd naar Chococat beter bekend als het donkere maatje van Hello Kitty. Dit is een knipoog naar de tape vanwege de vele Funk en Hip-Hop invloeden, wat stereotyperend als "donkere muziek" kan worden gezien. Ondanks dat alle drie de tapes uit donkere genres bestaan. Laten we het er maar op houden dat ik af en toe suffe humor heb.’ - Mr. Woodcole

Tape 3 heet Kirito. ‘Vernoemd naar de hoofdrol speler van de anime Sword Art Online. De naam past binnen de lijn van de andere benamingen omdat Kirito alleen binnen de digitale wereld tot zijn volle potentie komt. Wat vergelijkbaar is met deze tape gebaseerd op digitale producties zoals Vaporwave en Future. Deze genres kunnen namelijk niet zonder digitale ondersteuning gemaakt worden.’ - Mr. Woodcole


Deel op of
Mr. Woodcole is als DJ een bekend gezicht bij creatief Amsterdam. Hij heeft een kunstzinnige kijk op muziek met een voorliefde voor Koreaanse & Japanse invloeden en hanteert in zijn sets een uniek palet van verschillende muziekstijlen. Denk aan Cloud Rap, Koreaanse R&B, Japanse Disco, Baile funk, Future Bass (IDM), Groovy House, Hip-Hop, Jazz en Pop Klassiekers.
Jasmijn de Nood illustreert actuele onderwerpen in klare lijn.
b
a
a